Korela chocholatá (popis)

10. června 2008 v 13:02 |  Zvířata
Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae) Podčeleď: Korely (Nymphicinae)
Rod: Korela (Nymphicus)
Anglický název: Cockatiel
Německý název: Nymphensittich
Délka: 30 - 33 cm
Popis: hlava: čelo, tváře, chocholka a hrdlo žluté, vzadu šedá, na tvářích velká oranžová skvrna, oči: s hnědou duhovkou, zobák: tmavě šedý, prsa a břicho: šedé, křídla: šedá, na okraji bílá, ocas a nohy: šedé
Výskyt: celá Austrálie a Tasmánie
Život v přírodě: žije nomádicky v párech nebo menších skupinkách, občas tvoří i hejna, v lesích, v travnatých savanách, v suchých křovinatých oblastech, v otevřené polopouštní krajině
Hnízdění: koloniálně v dutinách stromů, ve skalních a zemních děrách, v lidských stavbách, samice snáší 2-5 vajec, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo 35 dnů po vylíhnutí
Chov: vhodný druh i pro začínající chovatele, vhodný i do malé klece
Potrava: směs zrnin, semena, nezralé klásky obilnin, proso, oves, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám papoušci ?

Ano
Ne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama